Категорії
Без категорії Публікації працівників

“Лісова пісня” – всі персонажі у першій в світі повній фотогалереї Артема Ляховича

9 липня в залі Художнього музею – відділу Уманського краєзнавчого музею відбулася презентація першої у світі повної фотогалереї усіх персонажів драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» відомого українського фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України, відомого на міжнародному рівні концертуючого піаніста, автора прози для дітей та юнацтва Артема Ляховича.

Експозиція присвячена 150-річчю від дня народження видатної української поетеси, письменниці, перекладачки Лесі Українки.

Мета проекту – показати світові неповторну красу давніх українських міфопоетичних традицій мовою сучасного цифрового фотомистецтва.

В експозиції представлено частину масштабного задуму – 60 фотоілюстрацій до відомого літературного твору.

На світлинах ключові персонажі – Мавка, Лукаш, його Матір, Русалка, Лісовик, Русалка Польова, Куць, Перелесник, Водяник, Потерчата, Доля, Килина, дядько Лев. До них додано портрет Старої Верби, що не фігурує серед персонажів драми-феєрії, проте згадується як одухотворена постать.

Також, Артем Ляхович представив ще один проект з художньої фотографії, моделлю для якого стала уманчанка Світлана Без’язична.

Під час презентації уманчани та гості міста мали змогу поспілкуватися з автором виставки Артемом Ляховичем та у його ж виконанні почути  фортепіанні транскрипції з опери Віталія Кирейка «Лісова пісня». 

Виставка експонуватиметься з 9 липня по 9 серпня в Художньому музеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *