Категорії
Без категорії Публікації працівників

Фотоквест: «Відгадай напис на фото!»

В 1924 році у розпорядження краєзнавчому музею, який отримав статус державного і назву «Соціально-історичний музей Уманської округи», передали двоповерхову будівлю (вул. Незалежності, 31) де він зараз і знаходиться. В приміщенні  музею розташовувалися археологічний, соціально-історичний відділи, відділ Старої Умані, картинна галерея, відділ культової старовини, кабінет стародруків, бібліотека. Він був провідним серед музеїв свого часу.  Його працівники досліджували історію міста та краю, проводили археологічні розкопки.

Особливу зацікавленість викликали підвальні приміщення колишнього Василіанського монастиря. Про те, що там було виявлено, свого часу написала київська газета «Пролетарська правда» «…обстеження, проведене Соціально-історичним музеєм, виявило під будівлею цілий підземний поверх з коридорною системою та численними кімнатами, великий склеп під приміщенням колишнього в історичні часи костела. В склепі, значно пошкодженому, від різних шукачів скарбів на протязі всього ХІХ століття, знайдено групу напівзотлілих гробів, з рештками людських кістяків, шматками напівзотлілої тканини, залишки воскової свічки та інше. Між цими речами знайдено старовину пищаль з оригінальним написом…». (Газета «Пролетарська правда», № 99 від 22 квітня 1924 р.).

Умови: перші 5 учасників, які зателефонують 3-75-11 і вкажуть, що написано на металевій частині пищалі (дивись фото) – зможуть зробити селфі в виставкових залах музею безкоштовно. Термін дії – 30 діб з моменту публікації фото.

науковий співробітник Володимир Шварцман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *