Категорії
Без категорії Публікації працівників

Великий Кобзар у народній творчості

Щороку на початку березня Україна вшановує свого геніального поета – Тараса Шевченка. Великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, він подарував нам безцінний скарб – чудові твори, в яких палає любов до України та турбота про її майбутнє.

В Уманському краєзнавчому музеї представлена  виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Український Кобзар у народній творчості». Вона  об’єднує  митців Уманщини, які прагнуть висловити щиру любов і глибоку повагу Великому Кобзареві через свою творчість. Це «Шевченкіана» у творчості Івана Сердюка та у вишивці родини Рябчуків Івана та Валентини,  настінний розпис «мальовка»  Олександри Поліщук з села Родниківка, роботи Ф. Красицького, І. Селівінова та І.Їжакевича.

Кожна творча особистість, перечитуючи безсмертні твори Шевченка, які і сьогодні не втратили своєї актуальності, передивляючись альбоми з репродукціями його живописних та графічних робіт, відчуває силу духу поета, його безмірну любов до рідної землі і свого народу, що дає наснагу творити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *