Категорії
Без категорії Публікації працівників

День рідної мови в Уманському краєзнавчому музеї

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови.

Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі.  Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті. Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

В Україні Міжнародний день рідної мови відзначають з 2002 року  для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному її розвитку. Це ще один день пошанування рідної мови.

Серед наукових співробітників в Уманському краєзнавчому музеї була проведена вікторина на знання української мови «О слово, рідне!».  Науковці музею приймали участь у мовних конкурсах та творчих завданнях на ерудицію у питаннях граматики української мови, знанні фольклору, історії, народних забав рідного народу. Під час проведення конкурсів панувала дружня атмосфера. Конкурси посприяли удосконаленню знань та вивченню нового у правилах рідної мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *