Категорії
Без категорії Публікації працівників

Уманський краєзнавчий музей. Експозиція поповнюється матеріалами про захисників України

14 жовтня в Україні відзначається День захисника України.

У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність.

Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.

З початком сучасної російсько-української війни майже чотириста тисяч українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, правоохоронних органів і добровольчих формувань, щоб зупинити агресію Російської Федерації та відстояти незалежність України.

Серед захисників був майже півтисячний загін Солдатів Свободи з Уманської землі. Двадцять один з них віддав життя за наш спокій і благополуччя, щоб вороги не прийшли сюди.

Уманський краєзнавчий музей, його науково-дослідницька та експозиційна робота не можуть залишатись осторонь цих подій. Вони знаходять своє відображення в музейних  експозиціях, виставках, заходах.

В музеї діє виставка «Україна понад усе!», де проводяться тематичні екскурсії та заходи. Ця експозиція постійно поповнюється. Наукові працівники збирають матеріали про місцевих жителів та події (бійців АТO/ООС, добровольців, волонтерів, громадські заходи). Збираються  не лише фотографії, але і особисті речі учасників АТО/ООС: одяг, листи, малюнки, фрагменти зброї, речі індивідуального користування, тощо.

Нещодавно виставка поповнилася новими матеріалами про наших загиблих земляків.

Ми вдячні матерям та вдовам загиблих  земляків, які приносять в музей  їхні фото, документи, особисті речі. Так поповнюється виставковий зал «Україна – понад усе!».

 Ця виставка – про мужніх уманчан, хто чесно виконав громадянський обов’язок, захищаючи цілісність своєї держави, не порушив присягу, не зрадив друзів. Єдине, чого не зміг, – повернутись додому живим.

Сьогодні тисячі наших хлопців продовжують боротьбу на Сході захищаючи нашу країну від агресора.

Людмила Шуйська

старший науковий співробітник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *